06 54 92 18 14 info@ninabaldini.nl

Zo in de vakantieperiode ben ik zo blij met mijn eigen tomtom. De tomtom brengt mij namelijk telkens op plekken waar ik anders niet zou komen, niet had kunnen vinden of überhaupt was gaan zoeken. Maar deze tomtom 2.0 heeft een eigen wil en wijst mij soms de weg naar een heel andere kant, omdat ik behoudend en afwachtend ben. Deze versie 2.0 is heel anders dan ik gewend ben, zeker nu die wat ouder wordt.

Bucketlist
De bucketlist blijf ik maar aanvullen met plannetjes die geroepen worden (en ik krijg er zelf ook steeds meer zin in). Deze Tomtom versie 2.0 dwingt mij tot uitrusten (“Kom je met mij televisie kijken?”), verleidt mij mijn oude hobby op te pakken (“Als ik kan rolschaatsen, ga jij dan ook met mij mee? Jij hebt toch ook bescherming of niet?), zorgt dat ik ga sporten terwijl zij knetterhard fietst of stept (“Kun jij nog harder met je hardlopers? Want ik kan namelijk nog harder fietsen alleen niet remmen….”) en vertelt eindelijk alle verhaaltjes van school (“In de poppenhoek moet je echt veel opruimen, daar ga ik echt niet in spelen hoor.”)  Luister naar je kind, dan doen ze het bij jou ook. “Mama, wil je nu stil zijn? Ik val bijna in slaap…”

Dus een paar kleine tips voordat iedereen op vakantie gaat en het vast en zeker gezellig wordt, maar met deze tips vast nog veel gezelliger:

  • Maak je kind deelgenoot van de vakantie “Spanje? Daar woont Sinterklaas. Is die echt of nep? Wat denk jij? JIj weet dat vast wel…nou?” (….) “Gelukkig, dan hoef ik niet meer bang te zijn voor Sinterklaas.”
  • Laat ze mee beslissen in de activiteiten “Ik kies het zwemmen op maandag, dinsdag, woensdag….”
  • Bereid je kind voor op de activiteit en anticipeer op mogelijke wijzigen, dat scheelt schakelmomentjes. “Is Bollo er niet? Hebben ze dan wel een Koos Konijn? Daar zit toch gewoon een jongen in of niet?”
  • Speel elke dag 15 min met je kind, zonder telefoon of andere afleidingen. Alleen jij en je kind, ze groeien ervan en jij ook! “Speel jij het paard, dan ben ik het veulentje. O ja mama, en paarden praten niet!”
  • Probeer een ritme vast te houden in de vakantie, met name eet- en slaaptijden (Of zorg dat je een snack in je tas hebt…kan een hoop chagrijnigheid schelen;-)) “Vandaag heb ik maar een keer snoep gegeten, dat is best weinig.”
  • Stop de activiteit eerder dan je van plan bent, dus nu het nog leuk is en niemand te moe. “Ah jammer, gaan we nu al naar huis, komen we vanmiddag dan weer terug?”
  • Stop noodspullen in je tas: Donald Duckje, rozijntjes, puzzelboekje & kleurtjes, plastic zakje (om spullen in te stoppen die je spontaan kan verzamelen) voor een afleidingsmanoeuvre indien nodig. “Wat heb je nog meer in die tovertas?”
  • En haast je niet…je kunt de Tomtom namelijk niet verslaan, die heeft zijn eigen tijd en past die telkens aan 😉 “Moeten we haasten of gaan we gewoon naar oma?”

Fijne vakantie!
Ciao Nina