06 54 92 18 14 info@ninabaldini.nl

Welkom op mijn allereerste blog

Leuk dat je de moeite neemt om mijn blog te lezen. Vandaag wil ik je nader laten kennismaken met hoogsensitiviteit, mijn website en je nieuwsgierig maken voor een workshop. Als je de volgende zaken herkent in je thuissituatie, klas of ergens anders, nodig ik je uit om naar een workshop te komen …

Vannacht was het hommeles, kind grieperig door oververmoeidheid, en als het kind oververmoeid is, dan staan alle zintuigen nog meer ‘aan’ dan anders. In ieder geval wel bij dit meisje ;-). Het wakker worden duurt langer dan normaal en alles gaat op haar tempo.

Ontbijten is dan lastig, want alles wat niet voelt als ‘lekker zacht’ wordt niet gegeten. Inmiddels heb ik me er bij neergelegd, want van yoghurt word je ook groot en als je weer beter in je vel zit, ga je weer andere vitamines eten (structuur in je mond).

Het aankleden ging een tijd goed en tegelijkertijd vandaag vele malen minder. Twee sets onderbroeken gehad, drie paar verschillende sokken aan, maar geen enkele zat lekker. Ook de kleren die we gisterenavond hadden uitgezocht, waren niet de juiste voor vandaag. Het voelt als verwend gedrag, maar het is het niet. Gewoon een meisje die erg gevoelig is op haar huid, zeker als ze grieperig is (tast).

Ik kies de allerzachtste broek uit en warempel deze is meteen goed. En die jurk. Een jurk die helemaal losjes om haar lijf hangt, dat is precies goed voor vandaag. Twee vestjes verder, raak ik zelf een beetje geprikkeld en geef ik aan dat ik even mijn tanden ga poetsen, maar zo weer mee kijk naar haar kleren (tactiek geduld). Vandaag past het eigenlijk niet goed in mijn hoofd. De klokt tikt verder. Ai, bijna tijd om naar school te gaan, we gaan dat niet halen….(Lineaire tijd en hoogsensitieve personen gaan niet echt hand in hand).

Vijfentwintig minuten later staat ze dan klaar. Als ik naar haar kijk, zie ik dat ze een kleurenpalet aan kleding aan heeft, het boeit me niet meer (tactiek loslaten). Paars, geel of oranje, als jij er blij van wordt en je daar lekker in voelt, dan is het ook goed voor mij. Met of zonder regenlaarzen of crocs.

Tandenpoetsen doen we maar even met de Franse slag. Haren kammen wordt wel weer even een uitdaging. Met de babyborstel probeer ik het haar voorzichtig te kammen. Vandaag hoef ik geen vlecht aan te bieden, verspilde moeite. Ik bied een speldje aan voor de lok, maar ook dat kan vandaag niet. Met een bos piek haar huppelt ze naar de woonkamer. Tja, als mama moet je vandaag tevreden zijn met alles wat lukt zonder gedoe, zodat het emmertje niet nog voller raakt.

Ik bereid haar voor dat we te laat op school zijn en vertel erbij dat dat helemaal niet erg is. Iedereen is weleens de laatste. (Wij hebben namelijk al topsport gespeeld vanochtend ;-)).

Stressen heeft nu toch geen zin, want ik weet wat er dan gebeurt, meer weerstand. Ze gaat nog even plassen en tja dan begint bijna het hele riedeltje weer opnieuw. Haar broek kriebelt ineens…Dat ene kleine labeltje aan de zijkant, die kriebelt nu ook. Ik rits een schaar uit de lade en knip in een slag het labeltje eruit.  Ik stimuleer haar zelf haar schoenen te kiezen en dat doet ze. Ze gaan nog twee keer uit, omdat de sok niet goed zit. Daarna gaat het klittenbandje nog een keer opnieuw (perfectionisme) en dan doet ze haar jas aan.

Twintig minuten later zitten we op de fiets, met een etuitje die ze nog net even wilde laten zien (afgeleid), nog een kruisje zetten op de aftelkalender voor de trampoline (afspraak), papa nog een kus en nog een knuffel geven (lijntjes onderhouden).

Onderweg komen we de vuilniswagen tegen. Met de handen op haar oren fietsen we er langs en roept ze dat dat echt stinkt (geluid, reuk). Lachend en toch redelijk ontspannen fiets ik door en vraag ik of we nog even samen een liedje zullen zingen. (tactiek ontspanning). Luid zingend hoor ik achter mij een liedje van kinderen voor kinderen: “Maar vandaag, maar vandaag, maar vandaag ben ik de baas….”

Voor de juf of meester: dit hebben wij al achter de rug vanaf 06.15u en hoe was jouw ochtend? Succes vandaag met mijn meisje en de andere 24 kids uit de klas 😉